Ab Steenbergen aan kop in NK dammen klasse B

Ab Steenbergen is koploper in het Nederlands kampioenschap dammen klasse B. De speler uit Raalte versloeg in Westerhaar naaste concurrent Primmath Goelab met een verraderlijk zetje. De Amsterdammer liet Steenbergen het centrum en gaf weinig tegengas. Op de 41-ste zet had Steenbergen met de krachtige voortzetting 38-32 zijn tegenstander al in onoverkomelijke problemen kunnen brengen. Aan het slot van de partij dacht Goelab winst te kunnen afdwingen maar overzag daarbij de parade van de Raaltenaar.

Steenbergen wordt op een punt gevolgd door David Riupassa. De dammer uit Eindhoven speelde remise tegen Jan Riesthuis (Culemborg). Riupassa mocht van geluk spreken dat Riesthuis de voortzetting 45. 28-23! overzag.

Het tweetal aan kop wordt achtervolgd door een groep van maar liefst negen spelers met vijf punten. Lokaal favoriet Bart Ekkel tekende zijn vierde remise aan. Zijn clubgenoot Bertwin Letteboer heeft een punt meer in zijn bagage.

In de C-klasse heeft Frank Schippers de leiding genomen. De dammer uit Westerhaar versloeg de Limburger Jeroen Huskens met een forcing. Concurrent Cor Darwinkel raakte een punt achterop. De Hoogevener kwam tegen Henk Lip (Hollandscheveld) niet verder dan een puntendeling. Schippers start de vijfde ronde met een punt voorsprong op het drietal Luchies, Darwinkel en Lip.