NK B en C in Westerhaar

In Westerhaar vindt van 16 tot en met 21 maart 2020 het Nederlands kampioenschap dammen in de categorie B en C plaats. Het succes van de primeur vorig jaar, stimuleert om door te gaan met het toptoernooi voor de breedtesport! Opnieuw strijden spelers met een rating tot 1100 in een meerdaags toernooi om de titel nationaal damkampioen. Het prijzengeld: 1400 euro.Gespeeld wordt in twee categorieën met ieder 24 deelnemers. Dammers met een rating van 901 tot 1100 komen uit in de categorie B. Het toernooi in de categorie C is gereserveerd voor spelers met een rating van 0 tot 900. Wat geldt is de rating van 1 januari 2019. De winnaars van de categorieën kunnen ieder een hoofdprijs tegemoet zien van 400 euro.\n\nVia iedere provinciale bond kunnen tot 15 november 2019 twee spelers worden aangemeld. Leidraad vormen de uitslagen van de provinciale kampioenschappen. Nodig zijn: Naam, adres, woonplaats, rating per 1-1-2019, club, provinciale bond, emailadres, telefoonnummer en (als mogelijk) plaats in laatste provinciaal kampioenschap.Als na 15 november nog plaatsen over zijn, volgt een open inschrijving. Te beginnen op 16 november klokslag 0.00 uur, via een mail aan damclubwittevanmoort@gmail.com. Op volgorde van binnenkomst worden dan de spelers gekozen. Het inschrijfgeld bedraagt (inclusief dagelijkse lunch) 40 euro.Het toernooi opent maandag 16 maart om 17.00 uur. De eerste speelronde start om 18.00 uur. In totaal worden er 8 ronden gespeeld.De uitslag wordt bepaald door het Zwitsers systeem op weerstand en vervolgens Sonnenborn-Berger. Het speeltempo bedraagt 80+1. Op de website van Witte van Moort volgt binnenkort nadere informatie over de overnachtingsmogelijkheden in Westerhaar en omgeving.