Nieuwe aanval Letteboer op NK dammen Westerhaar

Westerhaar – Bertwin Letteboer waagt een nieuwe poging Nederlands kampioen dammen in de klasse B te worden. De Vriezenvener werd vorig jaar net afgetroefd door Peter Frans Koops uit Utrecht. In Westerhaar beginnen maandag 2 oktober 48 dammers aan de vijfdaagse strijd om de nationale damtitels in de klassen B en C.

Letteboer wacht in het clubhuis van Witte van Moort zware concurrentie. Maar liefst tien spelers hebben een hogere rating dan de nummer twee van vorig jaar. Toch heeft Letteboer kansen omdat hij vaak tegen op papier sterkere tegenstanders opvallend goed uit de hoek komt.

De Brabander David Riupassa is met een toprating van 1092 punten de te kloppen man in de klasse B. Lucien Farzan (Utrecht, 1085) en Harry Vos (Hengelo, 1084) doen echter nauwelijks onder voor de dammer uit Eindhoven.

In de klasse C zijn de beste kansen aan Tonnie Schutte (Harfsen, 896), Erik Ploeger (Deventer, 869) en Hans Loots (Woerden, 865). Als belangrijke outsider geldt Ramon Ramkisoen. De speler uit Diemen pakte in 2022 verrassend de tweede plaats.

De nationale kampioenschappen worden maandag 2 oktober om 17.00 uur geopend in het clubgebouw van Witte van Moort aan de Asterstraat in Westerhaar. De dammers spelen tot en met zaterdag 7 oktober acht partijen. Het speeltempo bedraagt tachtig minuten plus 1 minuut per te spelen zet. De wedstrijden zijn semi-life te volgen via:  www.nkdammenwesterhaar.nl.