0

Dertien maal winst in nationale damstrijd

Theo Leoné

Westerhaar – Het Nederlands kampioenschap dammen is te Westerhaar van start gegaan met dertien winstpartijen. In de B-klasse vielen elf beslissingen. In de C-klasse forceerden twee spelers de winst.

“Een belangrijke reden dat ik graag burgemeester wil zijn van de gemeente Twenterand is omdat hier zo goed gedamd wordt”, stak Hans Broekhuizen de dammers een hart onder de riem. Feit is dat hij tijdens zijn sollicitatieprocedure een partij speelde tegen wethouder Mark Pater, nationaal damkampioen C-klasse in 2019.

De langste aanloop naar een winstpartij nam Evert Wiskerke. Hij reisde speciaal voor het toernooi vanuit Roemenië naar Westerhaar. Wiskerke sloot hardhandig de lange vleugel van Gerard Perotti (Rijswijk) op en liet niet meer los.

Mark Paters (Vroomshoop) beet zijn tanden stuk op Ratan Ganeshie (Rotterdam). In een klassiek middenspel dacht Paters zijn tegenstander klem te zetten maar overzag de kracht van een Ghestem- uitval. Na 65 zetten staakte de wethouder zijn verzet. Onderweg overzag Paters een sluiproute naar remise.

Bertwin Letteboer (Vroomshoop) versloeg de Amsterdammer Primath Goelab in een rustige aanvalspartij. Lucien Farzan (Utrecht) verraste Gert Drent (Vroomshoop) met een verraderlijke openingsslagzet en gaf geen kans op herstel.

In de C-klasse nam Gert Brink (Hardenberg) resoluut de leiding door na negentien zetten een damslag uit te halen. Willem Fokkert (Hellendoorn) was het slachtoffer. De andere winstpartij in de C-klasse kwam op naam van Hedwig Callender uit Den Haag. De Hollander versloeg Ramon Ramkisoen uit Diemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.