0

Bertwin Letteboer na drie ronden in kopgroep

Theo Leoné
Westerhaar – Vier leiders aan kop in het Nederlands kampioenschap dammen te Westerhaar. Onder de toppers met vijf punten Bertwin Letteboer. De Vroomshoper kreeg na 51 zetten de altijd taaie Albert Steenbergen uit Raalte op de knieën.

Steenbergen zette zijn partij tegen Letteboer in vuur en vlam door op te rukken naar het kerkhofveld. De aanval werd hem fataal. Al snel forceerde Letteboer een combinatie. De slagzet bracht weliswaar beide partijen op dam maar Steenbergen gelijktijdig in een hopeloze positie.

Aan de kop start Letteboer de vierde ronde in gezelschap van Dennis Joosten (Brunssum), Janes de Vries (Heusden-Zolder) en Frans Boot (Bodegraven). Joosten en De Vries kwamen elkaar in de derde tegen. In het duel probeerde Joosten via aanvallen ten strijde te trekken maar De Vries gaf geen krimp: remise.

Frans Boot bouwde tegen Albert Eggink (Tiel) via een flankaanval zorgvuldig terreinvoordeel op. In een stand met vier tegen drie schijven capituleerde Eggink.

Barbara Graas (Wormerveer) en Iepie Poepjes – Koopman (Lemmer) voerden een ongemeen spannend duel uit in een Roozenburgopstelling. Vijfvoudig nationaal kampioen bij de vrouwen Graas dwong schijfwinst af. Zonder succes probeerde haar tegenstandster zestig zetten lang het tij te keren en verloor.

In de C-klasse delen Gert Brink (Hardenberg) en Hans Loots (Woerden) de leiding. Hun onderlinge duel had een grillig verloop. Brink trok resoluut via het centrum ten aanval en kreeg de kans om door eerst een dam weg te geven de partij naar zich toe te trekken. Na de gemiste slagzet rook Loots zijn kans en won een schijf. Hij miste echter een scherpe winstvariant en moest genoegen nemen met remise.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.