De Vries en Brink koersen af op zege in nationale damstrijd

Theo Leoné
Westerhaar – Janis de Vries begint met een punt voorsprong aan de slotronde van het Nederlands kampioenschap dammen in Westerhaar. Frans Boot, Dennis Joosten en plaatselijk favoriet Bertwin Letteboer zitten de speler van damclub Raes uit Maastricht op de hielen.

De Vries won na een kortstondige flirt met een kortevleugelopsluiting op klaarlichte dag een schijf van Aize Plantinga. De Fries was zo verbouwereerd dat hij op de 46-ste zet de uitweg naar remise
niet meer ontdekte.

Naaste concurrent Dennis Joosten (Brunssum) plaatste tegen Wim Koopman een flankaanval. De Drent ontmantelde de voorpost waarna de partij futloos naar remise kabbelde.

Albert Eggink (Tiel) legde Bertwin Letteboer in een halfopen klassiek duel het vuur na aan de schenen. De Vroomshoper omzeilde alle klippen om uiteindelijk met een vijfklapper de volle buit binnen te halen.

In de C-klasse verslikte Jorn Kruit (Drachten) zich in Willem Fokkert. De man uit Hellendoorn leek overspeeld te worden maar verraste zijn tegenstander plotseling met een damslag. Uitslag: remise.

Gert Brink nestelde zich stevig aan de kop van het klassement door een overwinning op Ramon Ramkisoen (Diemen). Zijn tegenstander trok via het kerkhofveld ten aanval en legde daar ook het loodje.