Koops en Luchies kampioen van Nederland!

Op de slotdag van het NK B&C in Westerhaar was de spanning om te snijden. Wie zou er met de titel vandoor gaan in de beide klassen?

In de B-groep won Bertwin Letteboer reglementair van Gerard Peroti waardoor de druk op Peter Frans Koops toenam. Koops moest nog een punt halen om de titel veilig te stellen. In een wat nerveus laveerpartijtje met Wim Koopman kwam hij niet in de problemen: remise. Koops en Letteboer hadden daarmee allebei twaalf punten, maar op weerstand werd Koops de verdiende winnaar. Letteboer kon tevreden zijn met zijn tweede plaats en de derde plaats werd een prooi voor Barbara Graas, die ook een sterk toernooi afleverde.

In de C-klasse werd de koploper van het eerste uur op de meet geklopt. Hans Luchies won in extremis van Jos Moorman waardoor hij Ramon Ramkisoen stevig onder druk zette. Ramkisoen kon tegen de dit toernooi sterk spelende Hans Loots niet tot kansen komen en berustte in remise. Daarmee eindigden Luchies en Ramkisoen beide op twaalf punten en werden weerstandspunten scherprechter. De tegenstanders van Luchies hadden dit toernooi iets beter gepresteerd waardoor hij zich kampioen van Nederland mag noemen. Ramkisoen eindigde op de verdienstelijke tweede plaats en kan daar ook tevreden mee zijn.