Ronde 7

Ronde 7 van het kampioenschap “A” leverde maar liefst 4 beslissingen op. De spelers raken zichtbaar vermoeid, zeker na het spelen van een 2e partij op dezelfde dag. De kop werd afgebeten door Gert Bosker. Een te snel ingezette flankaanval van zijn tegenstander Jacob Pronk leverde hem een stuk winst op waarna de strijd snel werd beslist in het voordeel van Bosker.

Coen Bommel raakte verstrikt in het door Theo Leoné gesponnen web. Enkele mindere zetten leverden een lichte combinatie voor zwart op, resulterend in een schijf plus. Deze kans liet Theo zich niet meer ontgaan waarmee het lot van wit was bezegeld.

De 3e overwinning werd behaald door René Wijpkema. Met wit tegen Gino Schirinzi stapelden de voordeeltjes zich meer en meer op. Na een sterke uitbraak naar veld 18 verloor zwart de controle over belangrijke velden. Uiteindelijk ontstond er een 3 om 3 eindspel dat Wijpkema vakkundig afhandelde met winst tot gevolg.

Jan Schippers moest met zwart aantreden tegen de sterke Luuk Terweijden. Zwaar teleurgesteld in het resultaat van de middag, hij liet een eenvoudige winst liggen tegen Hessink, speelde hij gedecideerd naar remise. Daarmee continueerde hij zijn ongeslagen status.

Het slotstuk kwam van Gerbrand Hessing met zwart spelend, tegen Radjinder jharap. Deze liet zich de kaas van het brood eten en werd met enkele nadeeltjes opgezadeld. Een onnauwkeurige behandeling van het middenspel leverde zwart een voordelig dammen eindspel op. Dit werd tot in de late uurtje voortgezet. Een eenvoudige manoeuvre werd door wit overzien waarna hij opgaf.

Na deze ronde staat Hessing met 10 punten op één. Ronde 8 zal hij de degens moeten kruizen met de nummer 2 Luuk Terweijden die met één punt achterstand volgt. René Wijpkema staat op 3 met 8 punten waarna de rest volgt.