Damclub Witte van Moort speelt hoog spel deze week!

Damclub Witte van Moort organiseert deze week 2 NK’s, teweten het traditionele junioren-NK en het splinternieuwe NK-A voor spelers met een rating hoger dan 1100 punten.


Bij het A-toernooi werd al gelijk op een aantal flink van leer getrokken;
Bommel speelde tegen Pronk een aanvallende partij en in het late middenspel haakte hij iets te laat af, waarna Pronk winstkansen kreeg. In een 5×5 positie werd ook nog een missende voortzetting door laatstgenoemde gemist en werd tot een puntendeling besloten.

Jharap opende tegen Wijpkema met een agressieve opening die principieel werd tegengespeeld. Optisch leek de stand voor Wijpkema heel erg goed, maar bij analyse viel het allemaal wel mee. In het late middenspel overzag de zwartspeler een elementaire dreiging, waardoor het spitsroeden lopen werd. Uiteindelijk maakte Jharap het bekwaam af en won.
Bosker moest tegen NK-debutant Terweijden en moest dus vol aan de bak. Na een vlakke opening en dito begin van het middenspel was er niets aan de hand. Pas na 45-40 (?!) gooide Bosker de knuppel in het hoenderhok. De precieze waarde moet nog onderzocht worden, maar feit is wel dat er creatief gedamd moest worden! Terweijden probeerde nog gesloten spel te krijgen, maar de routinier liet zich niet foppen.
Hessing moest tegen de taaie Schirinzi. De basisspeler van Witte van Moort koos voor een gesloten klassiek spel en Schirinzi maakte geen opbouwfouten, waarna Hessing afhaakte. De stand werd open en Hessing kreeg een tempovoorsprong van 5 tempi. Schirinzi haalde zijn tactische vaardigheden van Stal en combineerde fraai naar een punt.
Leoné en Schippers hadden een vrij rustig partijtje, waarbij het leek of Leoné (in het verleden speler/trainer van WvM 1) wel tevreden zou zijn met een punt. Schippers die 250 in het eerste team van Witte van Moort heeft gespeeld had optisch voordeel, maar het evenwicht werd nooit definitief verbroken. Na 53 zetten werd de vrede daarom getekend.